Времето на 28 декември: Валежите спират, слънцето се показва
Времето на 28 декември: Валежите спират, слънцето се показва / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 28 декември, неделя

През нощта валежите ще спрат, а облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява до ясно време. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще бъде студено, с минимални температури между минус 9 и минус 4 градуса, по Черноморието до 0 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. След пладне облачността ще се увеличи и вплътни, но ще остане все още без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е умерен, в Източна България - до силен и с него температурите ще се повишат. Максималните ще са предимно между 1и 6 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има привечер, но все още ще бъде без валежи. Ще духа умерен, привечер до силен южен вятър.

Максималните температури ще са 4-6 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Преди обяд над планините ще има и слънчеви часове. След пладне облачността ще се увеличи и вплътни, но все ще без валежи. Ще бъде ветровито със силен, по високите и открити части - до бурен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg