Мъж е приет в „Пирогов с 5,2 промила алкохол
Мъж е приет в „Пирогов с 5,2 промила алкохол / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Мъж е приет в „Пирогов" с 5,2 промила алкохол
77192
Мъж е приет в „Пирогов" с 5,2 промила алкохол
  • Мъж е приет в „Пирогов" с 5,2 промила алкохол

59-годишен столичанин е бил приет с 5,2 промила алкохол в кръвта в Пирогов, съобщиха от лечебното заведение. По време на празниците общо 30 са приетите пациенти в токсикологията и сред тях има и деца. Общо 2114 пациенти са преминали през спешния център за трите празнични дни. Деа Манолова с подробностите

Тази година през „Пирогов" са преминали повече пациенти, в сравнение с миналата, но за лечение са приети по-малко, показва статистиката дотук.

„През токсикология са преминали 88 пациенти, от тях са приети 30. 10 са с алкохолно отравяне и 20 са с алергии. Алергиите са предимно към медикаменти и храни. В хирургиите повечето пациенти са с кръвоизливи от гастроинтестиналния тракт. Доста пациенти преминаха след катастрофи - предимно с леки травми, с натъртвания. Има и гръдни травми", каза на пресконференция в лечебното заведение Д-р Кирил Христов от втора хирургична клиника.

13-годишно момче е прието с 2 промила алкохол на 23-ти декември през нощта, но не е ясно какво точно е пило. 15-годишно момиче от София е прието с 1 промил алкохол, като и двете деца са били на купони с приятели.

Рекордьорът е 59-годишният мъж от София, приет с 5,2 промила алкохол. Той се намира в токсикологията и няма опасност за живота.