„Дъжд” от 69 млн. долара се изсипа на улица в Хонконг
„Дъжд” от 69 млн. долара се изсипа на улица в Хонконг / снимки: Guliver/Getty Images

Милиони долари се изсипаха на улица в Хонконг. Полицията призова жителите на града да върнат парите, които се изсипали на една от главните улици след инцидент с инкасаторска кола, предаде Би Би Си. В бронираната кола имало 525 млн. хонконгски долара (около 69 млн. долара).

При инцидента минаващите по улицата хора били буквално засипани от пачки пари. На служители на полицията се отдало да съберат обратно банкноти със стойност от едва 20 млн. хонконгски долара. Останалите пари, съдейки по всичко, са останали в джобовете на късметлиите, които били в момента на улицата.

Щастливата за доста хора история се разиграла в деловата част на Хонконг в района Ванчай по обяд. След аварията с инкасаторската кола улицата станала непроходима. Според очевидци хората буквално изскачали от колите си, за да успеят да съберат колкото е възможно повече пари.

Дъжд от 69 млн долара се изсипа на улица в Хонконг
netinfo


Дъждът от банкноти засипал пътното платно с пачки по 500 хонконгски долара. В. „Саут Чайна морнинг пост” съобщава, че сред късметлиите била и жена, изглеждаща като обикновен жител на Хонконг, която успяла да прибере набързо най-малко 10 такива пачки. После късметлийката изчезнала в квартала без следа.

От полицията предупредиха, че отказът за връщане на случайната печалба ще бъде разглеждан като много сериозно престъпление. Властите водят разследване на инцидента. Полицията работи по всички възможни версии.

Източник: БГНЕС