Британски депутат предаде списък с политици, замесени в педофилска мрежа
Британски депутат предаде списък с политици, замесени в педофилска мрежа / снимка: sxc.hu

Трима депутати от долната камара на британския парламент и трима членове на горната парламентарна камара (Камарата на лордовете) фигурират в списък с имена на политици, замесени в предполагаема педофилска мрежа в британския парламент, пише британският в. "Индипендънт".

Списъкът е изготвен от депутата от Лейбъристката партия Джон Ман и е предаден на Скотланд ярд. Той съдържа имената на 22 високопоставени британски политици, които според парламентариста заслужават да бъдат разследвани за посегателства над деца. В списъка има 12 бивши министри.

Новината за предадения списък последва разкритията в британски медии, че Скотланд ярд разследва твърденията, че три момчета, за които се смята, че са били обект на посегателства през 70-те и 80-те години на миналия век от страна на британски депутати, са били убити от насилниците си.

Според информациите полицията основавала разследването си на твърдения на очевидец на име Ник. Той разказал на полицията, че депутат от Консервативната партия удушил момче по време на сексуално посегателство. Второ момче било убито при подобни обстоятелства.

Трето момче било прегазено нарочно от кола, шофирана от един от високопоставените насилници.

Самият Ник също бил жертва години наред на сексуални посегателства от страна на политици от Консервативната партия. В полицията той е разказал, че е бил насилван от 7-годишна до 16-годишна възраст по време на партита, организирани в депутатски блок на площад "Долфин" в Лондон, както и на други места, в това число военни бази.

Източник: БТА