Близо 5000 лева събра благотворителният търг на книги в подкрепа на Митко
Близо 5000 лева събра благотворителният търг на книги в подкрепа на Митко / Диана Енева

4802,09 лева събра благотворителния онлайн търг на книги, организиран в социалната мрежа Фейсбук в подкрепа на 9-годишния Димитър Енев от Стара Загора. Момчето има проблем със зрението и се нуждае от лечение в Израел като необходимата за това сума е 70 000 евро.

Благотворителният онлайн търг на книги бе под мотото „Купи книга-дари светлина". Той стартира на 12 ноември и продължи точно месец. Вчера по обед кутията, в която се събираха средствата от продадените книги бе отворена и парите преброени. След гова сумата бе внесена в специалната дарителска сметка, открита на името на детето.

„Подобно нещо не бе правено до този момент. Решихме да е онлайн, за да имат възможност повече хора да се включат. Имаше голям интерес и от други градове на страната. Включиха се и много популярни личности, от тези, които поканихме може би само двама-трима не откликнаха", разказа в студиото на Дарик един от организаторите на проявата Олга Клисурова.

Търгът бе първата проява от „Месецът на Митко". Средства бяха събрани и от благотворителна работилничка за изработка на бижута от полимерна глина, както и от свободен благотворителен базар, организиран от фейскбук групата „Подари ненужното".Инициативите продължават до края на годината с благотворителен онлайн търг за ръчно изработени неща и бижута.

"Думите са малко да изразят това,което искам да кажа. Прегръщам ви всички! Когато ни съобщиха диагнозата и вероятния изход, пред мен се отвори пропаст на ръба, на която седях аз и чаках деня в който ще падна. А сега надеждата е на рамото ми и постепенно затваря тази пропаст.БЛАГОДАРЯ за всичко!", написа в социалната мрежа майката на Митко Диана Енева