Д.Бояджиев: Няма леки години, откакто съм станал кмет
Д.Бояджиев: Няма леки години, откакто съм станал кмет / netinfo

С изключение на първите 1-2 години, преди кризата, не е имало леки години, откакто съм станал кмет – коментира Денчо Бояджиев на празничната си среща с представителите на медиите днес. В различна степен е имало напрежение във всяка от управленските години – допълни кметът. Важното през отминаващата 2014 г. е било затварянето на първия програмен период от европейското членство на България. Според Бояджиев община Разград е взела максималното от европейските грандове. Той се оплака от отношението на държавата през последната година, когато заради рестрикциите към България от страна на ЕС, държавата е започнала да прави финансови корекции на общинските проекти, включително отдавна реализирани и архивирани.

Напрегната финансово ще е и 2015 г. – признава Бояджиев. И те ще започне с неразплатени стари задължения, ще започне и усвояването на новия общински дълг от 7 милиона лева, от които 5 милиона ще са за ремонт на над 40 улици в областния град и участъци във всички останали населени места. През следващата година приключват официално и два от най-мащабните проекти на местната управа – ремонта на центъра и „Абритус – мистика и реалност“. Бояджиев изрази убеденост, че в края на 2015 г. Разград ще има една много добра и приятна визия.

За отминаващата година Бояджиев отчете като позитивен факт ремонтите на улиците в Западна и Източна промишлена зона, а като своя голяма болка, че не са намерени средства за реконструкция на Градския парк.

На предколедната среща с журналистите представи и рекламните материали на общината за следващата година. Акцентът в тях е Войнишкият паметник, чиято снимка е представена на сините календари и тефтери, химикалките традиционно са тъмно червени.