Християн Тотев е спортистът на Шумен за 2014 г.
Християн Тотев е спортистът на Шумен за 2014 г. / снимки: Дарик-Шумен

Християн Тотев е спортист на годината на Шумен за 2014 г. Състезателят на Спортен клуб „Шуменска крепост" получи приза си на официална церемония в Младежкия дом по-рано тази вечер. Тотев заслужи първото място в класацията със силения си сезон, през който спечели европейската титла по муай тай и национална по кик бокс и муай тай. Втори остана съотборникът му Пламен Борисов, който също е еврошампион по муай тай. Третата позиция е за състезателят по карате киокошин Димитър Димитров.

Галин Методиев е треньор на годината на Шумен. Той е личния наставник на Християн Тотев и Пламен Борисов.

Отбор на годината на Шумен, за втори пореден път, станаха мажоретките от Спортен луб по художествена гимнастика „Ритмик".

За спортист ветеран на 2014 г. бе определена лекоатлетката Недялка Бакалова, която и през тази състезателна година показа спортното си дълголетие.

Християн Тотев е спортистът на Шумен за 2014 г
netinfo

Със специални призове за приноса си в развитието на спорта бяха отличени председателят на Спортен клуб за хора с увреждания „Светлина" Братой Братоев и Сдружение „Сияйна зора"-Шумен.

По време на церемонията наградите връчиха председателят на шуменския общински съвет проф. Георги Колев, зам.-кметът по образование, култура и младежки дейности Живка Тонева, председателят на комисията по спорт към местния парламент Стоян Русев и старши експертът по спорт и младежки дейности в Община Шумен Даниел Даулов.

Водещият на церемонията Живко Жечев изчете и поздравителен адрес до шуменските спортисти и треньори от името на министърът на спорта Красен Кралев.

Ето и пълната десятка на всички отличени спортисти на Шумен за 2014 г.:

10. Давид Алексанян - карате

9. Габриела Христова - хандбал

8. Георги Иванов - фехтовка

7. Ивелина Петрова - карате

6. Ганчо Ганчев - фехтовка

5. Аспарух Атанасов - конен спорт

4. Джанет Шукри - карате

3. Димитър Димитров - карате

2. Пламен Борисов - кик бокс и муай тай

1. Християн Тотев - кик бокс и муай тай