Интерактивен открит урок по математика в ОУ „Любен Каравелов”
Интерактивен открит урок по математика в ОУ „Любен Каравелов” / netinfo

В интерактивен открит урок по математика, първокласниците от ОУ „Любен Каравелов” демонстрираха усвоените през първия учебен срок знания в науката за цифрите. В своеобразната образователна игра с много ентусиазъм се включиха и техните родители.

За модерната форма на обучение в ОУ „Любен Каравелов” използват специално разработена софтуерна система Енвижън. Тя е създадена с цел да мотивира децата чрез работата със съвременни технологии и да улесни учителите. Стремежът е да се разрешат двата основни проблема в началното образование.  Това са липсата на ресурси за оборудване на класните стаи и липсата на интерес към науката у децата.

Модерният софтуер дава възможност само с един компютър, един проектор и мишка за всяко дете (или по една на чин) уроците по математика да стигнат до най-малките по интересен и забавен начин под формата на игра. Чрез модерната система преподавателят  проследява резултатите от работата на всяко дете в реално време и така всички ученици са ангажирани едновременно в образователния процес. Съвременната интерактивна обучителна форма осигурява визуален достъп на учениците до урока, а учителите имат възможност да управляват уроците, което предотвратява изчерпването на съдържанието им.

ОУ „Любен Каравелов” използва софтуерна система Енвижън от миналата учебна година. Прилагането й е стартирало в четвъртите класове. Тази година интерактивната форма се използва за първи път при най-малките в училището и дава отлични резултати. Тенденцията е от следваща година да стартира подобно интерактивно обучение и по други предмети, изучавани в първи клас, както и при учениците от пети и шести клас.