ГЕРБ и РБ: Д-р Пандев обезкървява МБАЛ
ГЕРБ и РБ: Д-р Пандев обезкървява МБАЛ / netinfo

Благоевградски лидери на Реформаторския блок и ГЕРБ заклеймиха в протестна декларация директора на Многопрофилната болница за активно лечение в града д-р Владимир Пандев.

Калоян Ханджийски, Йордан Андонов, Венцислав Даскалов и Георги Георгиев са сезирали за безпринципната кадрова политика в лечебното заведение и здравния министър Петър Москов.

Реформаторите и благоевградският председател на ГЕРБ Йордан Андонов призовават болничния шеф д-р Пандев незабавно да се оттегли от поста в "интерес на обществото".

"Демонстративно в „12 без 5”, уволнява доказани професионалисти и назначава за завеждащи отделения хора, с едничката цел да бъде бламирано бъдещото управление на болницата с ясната мисъл, че той няма да участва в него", твърдят представителите на ГЕРБ и Реформаторския блок.

"За нас, краткото управление на Владимир Пандев е низ от провали и некадърност, довело до обезкървяване на болницата и масово напускане на доказани специалисти. Ето защо го призоваваме в интерес на обществото час по-скоро да си ходи”, се сочи в декларацията.

Като пример се посочва отстраняването на д-р Огнян Митев от началническия пост на АГО, тъй като той е основният му конкурент конкурент за директорския пост в МБАЛ.

От шефското място е отстранен и завеждащият на "Реанимация" д-р Любомир Димитров.