Отличиха най-добрите спортисти на Добрич за 2014 година
Отличиха най-добрите спортисти на Добрич за 2014 година / Дарик Добрич

Десетте най-добри спортисти на Добрич за 2014 година и трите най-успешни отбора бяха наградени на тържество в комплекс „Изида”. Отличията бяха връчени от кмета на Добрич Детелина Николова. Тази година в традиционното допитване, което организира общината, участваха 31 човека. Анкетни карти бяха попълнени от членове на кметския екип, журналисти и представители на спортните клубове. Номинирани бяха общо 34 спортисти и 9 отбора от спортовете волейбол, хандбал, борба, бокс, вдигане на тежести, лека атлетика, тенис, карате, колоездене и шахмат.

Състезателят по вдигане на тежести Йордан Атанасов от СКВТ”Добрич” стана за втори пореден път спортист №1 на Добрич. Щангистът събра 191 точки в анкетата. През тази година той стана бронзов медалист на Европейското първенство за кадети. Негов треньор е Жанета Георгиева. Йордан не присъства на церемонията, тъй като в момента е на състезание.

На второ място бе класиран състезателят на карате клуб ”Самурай” Георги Михайлов със 166 т. Той е с първи места в дисциплината ката от държавното първенство и Купа България и има второ място от Открито първенство на Турция.

На трето място е Мариян Момчев от Боксов клуб „Добруджа”със 140 т. През тази година той има първо място на Държавно лично отборно първенство –  кат. 81 кг. и първо място в Купа „България“ – кат. 75 кг.

Ето и останалите отличени:

4. Светослав Арнаудов – Волейболен клуб ”Добруджа 07”

5. Светослав Люцканов – клуб по борба „Добруджански юнак”

6. Радосвета Симеонова – Спортен клуб по лека атлетика ”Добруджа 99”

7. Николай Петров - Спортен клуб по лека атлетика ”Добруджа 99”

8. Венцисла Петров – Хандбален клуб „Добруджа”

9. Красимир Коев - Хандбален клуб „Добруджа”

10. Стоян Владков - Спортен клуб по лека атлетика ”Добруджа”

При отборите №1 на Добрич за тази година е мъжкият тим на Волейболен клуб „Добруджа 07” /65 т., 2-ро място в Турнира за Купа България ;6-то място в Суперлигата, в момента водач в Суперлигата/.

На второ място е мъжкият отбор на Хандбален клуб „Добруджа”/54 т., участник във 2-ри кръг от Европейските клубни турнири, 2-ро място в турнира за Купа „България“, 2-ро място в редовния сезон на „А“ група, четвърти след плейофите/.

Трети са състезателите на Карате клуб „Самурай” /40 т., първо място Държавно първенство дисциплина ката отборно; първо място на Купа България ката отборно/.

Връчени бяха две специални награди. Като най-проспериращ млад състезател бе отличен Момчил Златков Петков от шахматен клуб Енергия 21, който е само на 9 години.  Момчил е водач на ранглистата на международната федерация за момчета до девет години от България.

Втората специална награда получи Милена Тодорова от СК „Фаворит 2013”. Тя спечели златни медали на Държавното първенство по спортна стрелба в град Пловдив и на игрите за хора с увреждания във Варна.

Отличиха най-добрите спортисти на Добрич за 2014 година
netinfo