Ралица Добрева изпрати поздравителен адрес до читалище „Ракитин
Ралица Добрева изпрати поздравителен адрес до читалище „Ракитин / archive.dariknews

Областният управител на Плевен Ралица Добрева изпрати поздравителен адрес по повод 45 годишнината от създаването на плевенското читалище „Ракитин".

„Достойни за възхищение са усилията на преподавателите в школите на читалище „Ракитин", които с много любов, търпение и професионализъм вдъхват нов живот на българския народен танц, на приложните и изобразителни изкуства. Прекрасно е, че чрез заниманията в тях се стимулира творческият начин за изразяване на децата посредством танците, а уроците по карате възпитават постоянство, дисциплина, уважение и целеустременост", се казва в поздравителния адрес.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева отбелязва още, че за децата от плевенския квартал „Сторгозия", читалище „Ракитин" е мястото, където срещат предизвикателството да съзидават, да творят, да каляват своя дух и воля. В него много често и възрастните намират пристан на своите емоционални и културни търсения.

В поздравителния адрес до читалище „Ракитин" госпожа Добрева пожелава на ръководството и преподавателите в школите да съхранят своя хъс, да продължат с благородното си дело и да се радват в следващите поне 45 години на същата топлина от деца и възрастни.