Джей Ло и херцогиня Катрин са модните диктаторки на 2014 г.
Джей Ло и херцогиня Катрин са модните диктаторки на 2014 г. / снимка: Guliver/Getty Images

Певицата Дженифър Лопес и херцогиня Катрин са модните диктаторки на 2014 г., съобщава в. „Дейли мейл”.

Веднага след тях се нарежда Бионсе, която е поставена трета в класацията, а кралицата на селфитата Ким Кардашян фигурира на последно място в топ десет, изготвен въз основа на допитване сред 1000 американски жени от сайта LeTote.com. Пет поп звезди са включени в класацията на модните диктаторки, като Гуен Стефани, Риана и Кейти Пери заемат съответно шесто, седмо и осмо място.

Актрисата Анджелина Джоли е на четвърто място, изпреварвайки първата дама на САЩ Мишел Обама, а британската дизайнерка Виктория Бекъм беше поставена на осмо място заедно с певицата Кейти Пери. Джесика Алба и Сара Джесика Паркър също споделят деветото място, а на десето е поставена Ким Кардашян.

Джей Ло и херцогиня Катрин са модните диктаторки на 2014 г
netinfo


Изследването показва също как американските жени гледат на популярните тенденции. 87% от анкетираните заявили, че следват модните тенденции, а една пета от дамите признали, че харчат до 500 долара на месец за модни аксесоари. Изследването показва още, че когато става въпрос за влияние на звездите, хората гласуват с краката си като обувките и ботушите са аксесоарите, които най-много се имитират.

„Заради натиска от звездите жените усещат леко напрежение постоянно да носят най-новите тенденции. За съжаление повечето жени нямат лукса да разполагат със собствен стилист и неограничен бюджет. Като прибавим и факта, че всички техни дрехи се показват в социалните мрежи и се оказва, че модерният външен вид никога не е бил толкова скъп”, заяви говорителка на Le Tote.

Източник: БГНЕС