До края на годината ще стане ясно към кои оперативни програми Брюксел няма забележки
До края на годината ще стане ясно към кои оперативни програми Брюксел няма забележки / Dariknews.bg

Областните информационни центрове (ОИЦ), чрез които се насърчава и подпомага достъпа и информираността на фирми, организации и граждани до възможностите за финансиране на инициативи с европейски средства, продължават да работят и през 2015 година. Финансирането им ще се извършва чрез ОП "Добро управление". Центровете вече ще имат право да консултират и по програмата за развитие на селските райони, нещо което досега не можеха да правят.

На пресконференция днес Маринела Събева, ръководител на ОИЦ - Габрово, сподели че към тази оперативна програма има значителен интерес.

До края на годината ще стане ясно към кои от българските оперативни програми Европейската комисия няма забележки. Очаква се те да започнат да работят през пролетта на 2015 г. Още през януари стартират почти всички оси на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Областният информационен център в Габрово работи от март 2012 г. През това време там са потърсили консултации 1509 души, поставени са 3271 въпроса, организирани са 80 събития с 3560 участника.