Станимир Петров спечели европейския пояс по китайски бокс в Англия
Станимир Петров спечели европейския пояс по китайски бокс в Англия / DarikNews.bg

29-годишният старозагорец Станимир Петров спечели Европейския пояс на федерацията по китайски бойни изкуства след като победи на финала представител на Холандия.

Битките са били на подиум, разположен на 50 см. от земята, с разрешени удари с ръце и крака и хвърляния.
„Имахме право и да избутаме противника. Получих поканата за този мач през лятото, когато играх мач за Британския пояс", разказа Станимир Петров.

Китайският бокс произлиза от кик - бокс с хвърляния и се играе с ръце и крака. По време на схватките са позволени и избутвания от ринга

През юли старозагорецът е победил трикратния шампион на Англия.

"В сегашния мач всичко беше по - различно и хвърлих много усилия в подготовката си. Тренирах 45 дни по 7 пъти в седмицата", разказа още Петров.

Първите му стъпки в спорта са при сенсей Асен Асенов в карате, след това се е насочил към джудо и самбо и тренира в клуб „Недьо Ранчев".

"Благодарен съм на всички, които са ми помогнали досега", добави той.

Станимир Петров разкри бъдещите си планове на ринга .
"Като носител на пояса получих предложения за бъдещи двубои. Възможно е през март да пътувам за Англия, за да защитя спечеления пояс, а може да участвам и в двубой за Междуконтиненталния пояс".

Освен Петров двама старозагорци също триумфираха в Англия. Ивайло Георгиев и Веселин Иванов излязоха на подиума в Лондон и спечелиха своите срещи. Георгиев срещна представителя на Англия за Европейския пояс и спечели. Иванов пък спори за Междуконтиненталния пояс срещу съперник от Грузия. Въпреки, че Веселин получи нокдаун след тежък удар в главата стисна зъби и успя да победи противника си.