Камбитов зарадва малчугани с приказки, Дядо Коледа им подари книжки
Камбитов зарадва малчугани с приказки, Дядо Коледа им подари книжки / netinfo

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов зарадва десетки деца с две приказки в поредицата „Часът на приказния разказвач”. Много преди началния час малчуганите изпълниха фоайето на общината и заеха своите места пред камината с чаша какао и бисквити в ръце.

В трона на приказния разказвач седна кметът Камбитов, който веднага бе заобиколен от малките слушатели.

Той похвали децата на Благоевград, които по негови наблюдения били най-умните и добри деца, затова изрази убедеността си, че Дядо Коледа ще донесе желания подарък на всяко от тях. С книга в ръка и чаровна малка помощница, седнала до него, д-р Атанас Камбитов започна да чете една от най- хубавите и мъдри български народни приказки от Ран Босилек – „Косе Босе”. Поуката в края на приказката е, че каквото повикаш, това ще се обади. Затова съветът на кмета към малките слушатели бе да бъдат добри един към друг, да слушат родителите си и да уважават възрастните.

Втората приказка, която градоначалникът прочете на малчуганите, бе от китайска народна традиция и също носеше поуката да бъдем добри. След края на двете приказки  кметът извика заедно с децата Дядо Коледа. В своя чувал той донесе подаръци за всяко дете. За благодарност малчуганите рецитираха коледни стихотворения. Финалът бе белязан от коледна детска дискотека.

Камбитов зарадва малчугани с приказки, Дядо Коледа им подари книжки
netinfo

Днес, от 18.00 часа във фоайето на община Благоевград приказка в „Часът на приказния разказвач” чете актьорът Ники Станоев.