1800 елфи и джуджета атакуват рекорд на Гинес в София
1800 елфи и джуджета атакуват рекорд на Гинес в София / netinfo

1800 eнтусиасти, маскирани като елфи и джуджета, ще опита да събере най-големият увеселителен парк на закрито на Балканите - FUNtasy Ring Park на 21 декември в 16:00 часа. Целта е да бъде подобрен рекорда на Гинес, който в момента се държи от Тайланд с 1762 участника.

Организаторите ще осигурят шапки и аксесоари за всички малки и големи участници в инициативата. Тези, които дойдат облечени в червено и зелено или имат акцент в тези цветове плюс шапка на джудже, ще получат като награда 50% отстъпка от цените на всички атракциони в парка. Тя ще може да се използва от 21 до 24 декември. Сред предлаганите забавления са ледена пързалка, вело зона, въртележка, влакче, хай-тек пързалка, джунгла, трамплини, надуваеми замъци и др.

Всички кандидат-елфи и джуджета ще участват и в специална томбола с 21 награди - велосипед, детски играчки и безплатни входни билети за FUNtasy Ring Park и първия увеселителен парк за тийнейджъри и възрастни - Upper FUNtasy.

Според изискванията на Гинес, за да бъде подобрен рекорда трябва да се съберат над 1762 маскирани като елфи и джуджета на едно място за поне 5 минути. Преброяването ще става по специална система с номерирани гривни, а събитието ще бъде удостоверено от нотариус, както и с фото и видео заснемане.

1800 елфи и джуджета атакуват рекорд на Гинес в София
netinfo
На 20 декември, ден преди поставянето на елфическия рекорд, центърът ще събере стотици деца за голямото коледно четене на Пощенска кутия за приказки с Гери Турийска. В него ще се включат популярни радио водещи и актьори, а музиката ще е от любимата на малки и големи Дивна. Началният час на партито е 11:00. Тогава ще бъдат изтеглени и 100 от хилядите писма на български деца до истинския Дядо Коледа, чиито желания ще бъдат сбъднати благодарение на FUNtasy Ring Park.