Набират парични средства за пострадалите в Николаево
Набират парични средства за пострадалите в Николаево / БЧК

Във връзка с тежкото положение в община Николаево БЧК Стара Загора продължава да подпомага пострадалото население.

Екипи от доброволци на организацията от Николаево и Стара Загора оказват подкрепа за 400 човека от 110 домакинства от гр. Николаево и с. Нова махала, в т.ч. 85 човека от 20 евакуирани домакинства в обществени сгради, от 7 съборени къщи.

До момента от резерва на БЧК е предоставена помощ с одеяла, чаршафи, възглавници, калъфи, хигиенни пакети, белина за дезинфекция на обществени и стопански сгради на обща стойност от 7243,07 лв.

От дарения на фирми и сдружения са осигурени и разпределени хляб, бутилирана минерална вода, консервирани храни, дезинфектанти за домашна употреба на стойност от 3007,73 лв.

Организирани са няколко местни и локални кампании за набиране на парични средства и материални дарения за пострадалите.

Младежите от БМЧК Казанлък организираха фондонабирателна акция за пострадалите от наводненията. Набраната сума е 614.40 лв.

Във връзка със запитвания на граждани, по инициатива на oбластния управител Българският Червен кръст в Стара Загора, предоставя възможност за набиране на парични дарения за пострадалите от наводнението в гр. Николаево и с. Нова махала, Община Николаево:

Първа инвестиционна банка АД, клон Стара Загора
IBAN: BG34FINV915010BGN08AY9
BIC: FINVBGSF
Титуляр на сметката:
Областен съвет на Български Червен кръст - Стара Загора
Пояснение:
За пострадалите от наводнението в Община Николаево

Набраните средства ще бъдат използвани, съобразно волята на дарителите, включително за закупуване на хранителни продукти за пострадалото население от Община Николаево.

Мобилизирането на местни ресурси и подкрепата за пострадалите от наводнението продължават. Кампанията за набиране на материални дарения приключва днес.