Иван Портних получи приза „Кмет на годината 2014“ от Синдиката на българските учители
Иван Портних получи приза „Кмет на годината 2014“ от Синдиката на българските учители / Live.Varna.bg

Иван Портних получи приза „Кмет на годината 2014“ от Синдиката на българските учители
Кметът на Варна Иван Портних получи наградата „Кмет на годината 2014“, определена в национален конкурс „Най-добър социален партньор – кмет“, от Синдиката на българските учители и Европейския синдикален комитет по образование. Отличието му бе връчено от регионалния председател на синдиката Веселин Рашев. Призът се дава за постигнати високи резултати в съвместната дейност между община Варна и синдиката през 2014 г. и личен принос за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство.

„Благодаря за доброто социално партньорство и за съвместните усилия, чрез които успяваме да направим така, че образованието да бъде приоритет в нашата работа не само на думи, но и на дела. Догодина бюджетът за образование е над 87 млн. лв., което е с около 2 млн. лв. повече от предходната година – това са инвестиции в бъдещето на децата ни, в осигуряването на възможности за спокойна работа и професионално развитие на преподаватели и възпитатели“, каза кметът Иван Портних.

„За по-малко от 2 години кметът на Варна доказа, че образованието е приоритет в неговата програма. Бяха открити много нови места в детските градини. Всички колеги в сферата на средното образование са застраховани. 100 000 лева са предвидени за квалификация и преквалификация. По една минимална заплата се дава за всеки служител в сферата на образованието при пенсиониране. Същата сума се отпуска и за новородени деца в учителски семейства“, каза Веселин Рашев.