Рекордни приходи реализират в район Южен
Рекордни приходи реализират в район Южен / снимка: south.plovdiv.bg
Рекордни приходи реализират в район "Южен"
77055
Рекордни приходи реализират в район "Южен"
  • Рекордни приходи реализират в район "Южен"

Рекордни приходи от близо 1 милион и 40 хил. лв са събрани от преместваеми обекти в „Южен“ през тази година, съобщи в ефира на Дарик кметът на района Валентин Василев. Това са най-високите приходи сред районните кметства в Пловдив и тези резултати ни дават основание да заложим по-висок бюджет в размер на почти 1,1 млн. лв за 2015 година, допълни той.

Така кметство „Южен“ ще разполага с най-голяма финансова рамка в сравнение с останалите 5 кметства в Пловдив.

Рекордни приходи реализират в район "Южен"
netinfo

Ремонтите на улични настилки и тротоари ще продължат и през новата година, каза още Валентин Василев. Той припомни, че през 2014 г. е извършен основен ремонт на ул. „Братя Бъкстон“, където се е наложило работниците да слязат на 1,5 м под нивото на улицата, за да положат основа, трошенокаменна настилка и 2 пласта асфалт. С реконструкцията на бул. „Македония“ бяха решени до голяма степен „тапите“, които затрудняваха трафика в района, допълни още кметът на „Южен“.

Ремонти на големи инфраструктурни обекти като бул. „Македония“, бул. „Никола Вапцаров“, ул. „Димитър Талев“ не са по силите на районното кметство, затова благодаря на Голяма община и на кмета Иван Тотев за подкрепата, заяви Валентин Василев.

Кметът на район Южен е единственият, награден от Министерството на околната среда и водите за реализиран проект за оползотворяване на отпадъците. По проекта служителите на района изплетоха шалове от стари прежди и облякоха дървета. Проектът вече се състезава на европейско ниво, очакваме и там да се представим достойно, допълни кметът на „Южен“.

Рекордни приходи реализират в район "Южен"
netinfo

Районът ще продължи да се развива на юг, имаме подкрепата и на Голяма община в това отношение, подчерта Валентин Василев. По думите му, „Южен“ скоро ще стане един от най-желаните за живеене райони на Пловдив.

Ще продължат ремонтите и на спортни обекти в района. Вече сме изградили 6 фитнеса на открито, където децата и младежите да спортуват и да се събират в района, допълни Валентин Василев.

Според него след Нова година продължават дейностите по премахване на незаконно построени сгради, чиито собственици не са ги разрушили доброволно.

Рекордни приходи реализират в район "Южен"
netinfo

В район „Южен“ няма проблеми с местата в детските градини, допълни кметът.

Рано е да се каже дали през 2015 година ще се кандидатирам за кмет на района, каза още Валентин Василев.