Болницата в Сливен поема разходите по операцията на изгубилото се в планината момиченце
Болницата в Сливен поема разходите по операцията на изгубилото се в планината момиченце / снимка: sxc.hu

Сливенската болница „Д-р Ив. Селимински" поема изцяло разходите по операцията на изгубилото се в планината заедно с братчетата си момиченце от Сливен. Това съобщи заместник-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. 9-годишното момиче е било успешно оперирано на 16 декември, като са му поставени импланти, които струват 800 лева.

В социалните мрежи започна кампания, инициирана от близки и приятели на семейството за събиране на средства за малката пациентка.

„МБАЛ „Д-р Ив. Селимински" - Сливен поема разходите за имплантите, събраните от кампанията пари може да се използват за подаръци на петте деца или за купуване на най-необходими продукти за Коледните и Новогодишните празници", заяви д-р Хрисантов.

Детето бе прието в болницата със счупена раменна и лъчева кости на дясна ръка, след като паднало в планината. То и неговите братчета на 5 и 7 години се изгубиха в планината над Сливен на 13 декември привечер и след 12-часово издирване, в което се включиха целият състав на ОДМВР-Сливен, служители на гранична полиция, жандармерия, пожарна, служители на дирекциите в Ямбол, Бургас, Стара Загора и служители на горското стопанство в Сливен, малчуганите бяха открити. Момченцата имаха измръзване на крачетата. Сестра им е в стабилно състояние, съобщава още д-р Хрисант Хрисантов.

Други новини от Сливен