Промени в движението заради разширение на метрото
Промени в движението заради разширение на метрото / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Във връзка със строителството на метрото по бул. "Александър Малинов" от бул. "Акад. Андрей Сахаров" до ул. "Димо Дичев" и забраната за влизането на превозни средства в двете посоки по ул. "Д-р Атанас Москов" между бул. "Александър Малинов" и ул. "Свето Преображение" се въвежда временна организация на движението, съобщава пресцентърът на Столичната община /СО/.

Автобусите по линия "306" продължават да се движат по маршрут в посока към ж. к."Младост" 2 - от ул."Йерусалим", надясно по бул. "Андрей Сахаров", през естакадата над бул. "Андрей Ляпчев" до "ухото" в ж. к."Младост" 2 - двупосочно.

Заради събитие, което ще се състои в Дома на Европа, днес от 8.00 до 12.30 часа се забраняват престоят и паркирането на превозни средства, с изключение на автомобилите на гостите поканени на събитието, на ул. "Рачо Димчев". Столичната дирекция на вътрешните осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

Заради прием в криптата на храм-паметника "Св. Александър Невски", днес от 14.00 ч. до приключването на приема се забраняват престоят и паркирането на превозни средства на пл."Св. Александър Невски" между ул. "Оборище" и ул. "11-и август" - в северозападната част, с изключение на автомобилите на гостите. От 18.00 ч. за паркиране на автомобилите на гостите на приема може да се използва паркингът на пл. "Св.Александър Невски" между ул. "Оборище" и ул. "11-и август" - североизточната част, посочват от СО.