Времето на 16 декември: Облачно, без валежи
Времето на 16 декември: Облачно, без валежи / снимка: Sofia Photo Agency, архив

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна над източните райони. На много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

Преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд от запад облачността отново ще се вплътнява. Ще остане почти без валежи.

В източните райони ще духа до умерен южен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса. Максималните ще са от 2-3 градуса в местата с трайна мъгла до 8-9 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще се доближи до средното за месеца. Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще се увеличава. Валежи няма да има.

Ще духа умерен - по високите и открити части, до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, а на 2000 м - около 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 7- 9 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg