Михаил Миков: С Южен поток губим ползи за българските граждани
Михаил Миков: С Южен поток губим ползи за българските граждани / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Южен поток губим много неща, включително и възможността геостратегическото място на България да бъде оползотворено в полза на нейните граждани". Това каза в Перник председателят на БСП Михаил Миков на среща с пернишки социалисти и симпатизанти.

"България загуби не само икономическата възможност за индустриално развитие, но и геостратегическата възможност да бъде значима тук на Балканите и да бъде незаобиколим енергиен възел", допълни соцлидерът.

Според Миков, дясното управление е с политика, която ще доведе до задълбочаване на бедността, на различията, на диспропорциите, на достъпа до образование, до здравеопазване, до спорт.

Становището си той мотивира с примера, че "хората с минимална заплата бяха лишени от макар и дребното 10-процентно данъчно облекчение на доходите им и то в страна, в която работещите бедни са най-много в Европа като процент от населението".

"В соцпартията има дискусия, има решения, те трябва да се изпълняват от всички, включително и от Мая Манолова", каза за вътрешнопартийните конфликти Миков. Мнението му за АБВ е, че това е "временно явление, което много бързо доказа пред хората, че не е лява формация, а е група по интереси заради участие във властта".

Лидерът на БСП присъства на открита тренировка в обновената зала по борба в спортния комплекс „Дружба" в Перник, където се срещна и със световния шампион Иво Ангелов.

Организационният секретар на НС на БСП и бивш депутат Станислав Владимиров съдейства пред правителството на Пламен Орешарски за отпускането на 1 000 000 лева по публичната инвестиционна програма за спортни обекти в Перник, като с 400 000 лева от тях са ремонтирани общо три зали в комплекса "Дружба" - по борба, по щанги и по бокс, както и помощни помещения.