Сидеров: Послушанието спрямо Брюксел и Вашингтон не носи полза на България
Сидеров: Послушанието спрямо Брюксел и Вашингтон не носи полза на България / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Оказа се, че послушанието спрямо Брюксел и спрямо Вашингтон не носи полза на България, носи вреди. Така коментира пред журналисти в парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров информацията от руска страна за спиране на проекта „Южен поток”.

България отново си нанесе самоубийствен удар, лишавайки се от 400 млн. евро годишно, като добавим още 350 млн. евро годишно загуби от санкциите, значи 1,5 млрд. лв. България сама си нанася удар, защото е послушна, коментира Волен Сидеров.

Спирането на „Южен поток” е зле за България, посочи той и отбеляза, че от „Атака” винаги са казвали, че проектът е полезен за страната ни. Ако аз съм министър-председател на България, ще го направя, заключи Сидеров. САЩ води истинска война срещу Русия, коментира лидерът на „Атака”. По думите му това е война, в която България трябва да определи коя страна да заеме. Убеден съм, че страната, която трябва да заемем, е евразийската, не атлантическата, и ако този път България направи грешния избор, може би ще бъде последната национална катастрофа за нашата държава, коментира още Волен Сидеров.

Според него Турция определено печели от цялата ситуация. По думите му това е нов подарък за Турция, предишният бил от Иван Костов през 1997-1998 г. по време на т.нар. газова война. „Костов беше също така послушен на САЩ, спря „Синия поток” и той беше направен до Турция. Сега се канят да направят още един газопровод до Турция и накрая ще купуваме руски газ с турска надценка”, коментира Волен Сидеров.

Васалната политика нито е гаранция за дълъг живот на властващите в България, нито за добро бъдеще на страната, заключи лидерът на „Атака”.

Източник: БТА