Найо Тицин: Със Слави Бинев се национализира мутробарокът
Найо Тицин: Със Слави Бинев се национализира мутробарокът / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Не мисля, че Патриотичният фронт е банда от малоумни хора, които могат да ги вкарват в капан", каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Тома Биков, който е медиен съветник на министър-председателя Бойко Борисов. Той коментира назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии.

Според него се търси позиция за човека, а не човек за позицията. „Слави Бинев трябва да се оттегли. Нагнетява се политическо напрежение в една доста сложна обстановка. А който нагнетява напрежение в тази тежка ситуация, ще плаща тежка политическа цена", допълни той.

„С това решение Народното събрание национализира мутробарока и го превърна в културна норма. А това е недопустимо. Най-добре е Слави Бинев да обяви, че се оттегля и така напрежението ще спадне", каза от своя страна Найо Тицин. Освен това, така той щял да покаже, че има място в тази комисия, допълни още той.

По думите му протестът ще се състои, ако Бинев не се оттегли от тази позиция.

Според двамата гости Поли Карастоянова, която също е в тази комисия, може да я оглави. „Има няколко знакови лица, които могат да я оглавят", каза Тома Биков.

По думите на Любен Дилов-син е доста нелепо да се говори за Слави Бинев без хората да го познават и да знаят биографията му. „Много ме смущава фактът, че няма възмущение от факта, че човек с повече от едно дело оглавява Комисията по СРС-та. Мисля, че има голямо неразбиране на ролята на тази комисия. В нея гласът на Бинев тежи толкова, колкото и на Ана Баракова, например", заяви Любен Дилов-син.

По думите му Слави Бинев не е страхлив човек, без гражданска позиция и е много удобен за нападения. „Доста е лицемерна цялата история около Слави Бинев", допълни още Дилов. Неговият приятелски съвет към Бинев беше да не се занимава с „тази глупост".

Източник: NovaNews.bg