Италианки подеха секси инициатива Гърди за науката
Италианки подеха секси инициатива Гърди за науката / Thinkstock/Getty Images

Италианските дами подеха секси инициатива за популяризирането на най-новите научни постижения, като си правят разголени селфита по сутиен и жартиери с плакати, напомнящи за фундаменталните пробиви в познанието, пише в. "Дейли мейл".

Идеята хрумнала на 30-годишната Лара Тейт, която пуска атрактивните фотоси на разсъблечени италианки, държащи научни постери с коментари. Лара Тейт искала по този начин да привлече красивото женско тяло в полза на познанието.

По плакатите фигурират най-различни теми - от коментари върху аутизма, биоразнообразието и неграмотността по света, до северните сияния. Мотото на блога на Лара е: "Там, където познанието куца, идват на помощ гърдите". Така науката става по-интересна и достъпна, когато е придружена с щипка сексапил.

На фотосите се вижда как дама, фигурираща в блога, подкрепя по сутиен мисията на сондата "Розета" до кометата "Чурюмов-Герасименко". Бамбина по жартиери пък предупреждава, че растителните протеини нямат същото биологично въздействие, каквото имат животинските.

Източник: БТА