Съдът обяви 54 кг нелегален тютюн за технологичен отпадък
Съдът обяви 54 кг нелегален тютюн за технологичен отпадък / 100 вести

За първи път севлиевският Районен съд оправда двама търговци на нелегален тютюн, след като експертиза доказа, че това, което продавали, не е годно за пушене, а представлявало технологичен отпадък. Оправдателните присъди са от 25 ноември т.г. Проверката на „100 вести“ показа, че един 500-грамов пакет от този уж негоден тютюн върви на местния битак по 3,50 лв.

Други теми от изданието:

4-годишно момченце бе откарано със счупена ръка в габровската болница след удар от автомобил на пешеходна пътека в квартал Трендафил. Детето пресичало с дядо си.

Националният конкурс за детско творчество, посветен на Деня на християнското семейство - 21 ноември, обявен от народно читалище „Зора-1872“ - квартал Нова махала, с подкрепата на Община Габрово, приключи. Награждаването беше на 26 ноември в Ритуална зала на Община Габрово.

Все още недовършения документален филм „Ботьо Бараков - пророкът на Кораба на изкуствата“ показаха на голямо тържество в Художествената галерия „Христо Цокев“ в четвъртък за отбелязване 100-годишнината на големия меценат, дарител и автор на идеята „Кораб на изкуството“ - почетният гражданин на Габрово Ботьо Бараков. Дошлите за събитието можаха да видят изложените 35 картини и 17 скулптури от известни български творци, спасени от неговата разграбена колекция и дарени от него на галерията в Габрово