945 км. електропроводи са обходени от служители на ЕНЕРГО-ПРО
945 км. електропроводи са обходени от служители на ЕНЕРГО-ПРО / ЕНЕРГО-ПРО

На територията на област Габрово специалистите на ЕНЕРГО-ПРО извършиха обходи на над 945 километра електропроводи, окастриха клони по дължината на 31 километра въздушни линии, за да се предотврати допира им до проводниците при лоши метеорологични условия, положиха 804 километра кабели, почистиха 835 трафопоста и доляха 1971 л. трансформаторно масло.

Това съобщават от компанията.

В процеса на зимната подготовка екипите подмениха 301 изолатора, поставиха близо 80 броя допълнителни заземления, монтираха 2035 токови клеми и други.  На територията на област Габрово електромонтьорите подмениха и над 25 броя измервателни трансформатора и 25 стоманобетонни стълба.

Изготвени са специализирани планове за защита при бедствия и аварии на територията на всяка област, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД, за да се гарантира незабавна реакция при извънредни ситуации. Компанията има установена оперативна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия.

"Въпреки непризнаването на инвестиции от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) през двугодишният регулаторен период 2013 – 2015 г. и въпреки четирите намаления на приходите на компанията в резултат на ценовите решения на Регулатора, вложените  през последните две години средства за рехабилитация и развитие на електроразпределителната мрежа в Североизточна България  ще достигнат 48,6 милиона лева", твърдят от дружеството.