Гюнай Хюсмен: Никога няма да говоря срещу ДПС
Гюнай Хюсмен: Никога няма да говоря срещу ДПС / Радка Минчева, архив

„Аз съм от изключените, не съм от изключващите, няма какво да коментирам, уважавам решението на ръководството“ – заяви за Дарик отлюспеният от парламентарната група на ДПС народен представител от Разградски избирателен район Гюнай Хюсмен.

Той уточни, че остава в парламента като независим депутат, а също и като редови член на ДПС, какъвто е от 23 години. „Никога няма говоря срещу ДПС, нито ще бъда в друга партия“ – допълни той. Относно правилността на решението на партийното ръководство той каза, че „Времето ще покаже, нека хората да преценят“.

По-рано днес бе обявено, че Гюнай Хюсмен е изключен от парламентарната група на ДПС и отстранен от поста общински лидер на партията в Исперих. Поводът е неспазване на вътрешнопартийно споразумение да не се използва преференциалния вот. Гюнай Хюсмен бе избран за народен представител с 6 107 преференциални гласа, което е над 18% от всички гласове за ДПС в Разградско. От партийната централа Хюсмен бе поставен на осма, последна позиция в разградската листа.