С променена украса за Коледа е фасадата на общината
С променена украса за Коледа е фасадата на общината / Дарик Добрич, архив

Тази година няма закупени нови елементи за градската коледна украса в Добрич, каза за Дарик началникът на общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" Велиана Иванова. Все пак обаче, от общината и фирмата, отговаряща за поддръжката - "Габровски", са направили промени по различни светещи елементи из града. На много места има амортизирани части и затова запазените се комбинират по нов начин. С подменена украса вече е фасадата на сградата на община Добрич, както и участъкът по пешеходната зона между читалище "Й.Йовков" и Стара къща. Ново ефектно осветление ще има и зад пилоните на площад "Свобода" - там са поставени елементи, които светят в цветовете на националния флаг - бяло, зелено и червено.

И 2015 година добричлии ще посрещнат на пл."Демокрация" около 11-метровата изкуствена елха. Тя ще светне на 1 декември в 17.30 часа. При първото си поставяне през 2005 г. елхата е била 5 метра, а после е надградена с още 6 метра. По нея светят над 5 000 лампички и червена звезда на върха.

Планира се следващите години в Добрич вече да се украсява естествена елха, около която да се посреща Коледа и Нова година, научихме от Велиана Иванова. На площад "Свобода", в близост до естрадата, е засадена ела, която занапред ще се закичва с лампички и ще подслонява повечето тържества около празниците. Елата е била засадена още преди ремонта на пешеходната зона през 2011 година, но заради подмяната на плочките и оформянето на градинките е била местена, което не й се е отразило добре. След кратко боледуване, обаче, дръвчето се съвзема и скоро ще може да бъде коледната елха на Добрич, което навярно ще наложи преместването на празненството по посрещане на Новата година от площад "Демокрация", където се прави от години, на площад "Свобода".

С променена украса за Коледа е фасадата на общината
netinfo