Георги Бижев иска да е габровец
Георги Бижев иска да е габровец / 100 вести

"Не искам вече да съм лудият македонец, искам да съм габровец. Моля, признайте ме, достоен съм да нося това звание!“ С тези думи известният индустриалец в Габрово инж. Георги Бижев посрещаше гостите, дошли на тържественото откриване на бизнес-хотел „Мак“.

"И двамата доказахме, че сме едни от най-големите строители на Габрово", казва кметът Таня Христова по време на тържеството.

Вестник "100 вести" излиза с голяма публикация, в която се разказва за инвестицията и тържеството по повод откриването на хотела.

Мечокът Митко продължава да бъде звезда в медиите. Вестник "100 вести" публикува начело информацията, че "мечок, тежък около 110 кг, от сряда носи GPS нашийник и стана важна фигура в проучването на миграциите на кафявата мечка в Националния парк „Централен Балкан“ и съседните територии.

Чрез нашийника маркираният мечок ще изпраща сигнали, позволяващи да се проследи неговото движение и поведение като цяло в защитената територия и извън нея.

Изданието пише още: За втора поредна година в село Гостилица се проведе Празникът на кратуната, който започва да се превръща в традиция. В продължение на няколко дни жителите на селото можеха да се порадват на причудливите кратуни и техните приложения в НЧ „Христо Ботев - 1894”.

Днес на територията на Габровска община ще има масирани катаджийски проверки по различно време и на различни места. Специализираната полицейска операция ще се проведе по широкообхватния метод за контрол на пътното движение, т. е. няколко полицейски екипа ще спират едновременно по няколко коли.