Британка се върна към преподаването на 101 години
Британка се върна към преподаването на 101 години / снимка: Guliver/Getty Images

Британката Ан Мърфи е започнала отново да преподава след 40-годишна пауза, съобщи в. „Дейли мейл”. Жената е на 101 години и преди няколко дни е започнала да изнася лекции на група от 30 безработни. По време на първата от тях британката е говорила за живота си и какви е мотивацията за труд.

Мърфи е разказала още за стачката на миньорите във Великобритания в началото на XX век и за ролята на Нелсън Мандела в борбата за свобода и равноправието на жените. По време на лекцията залата бурно е аплодирала 101-годишната дама.

След като се е пенсионирала, Мърфи е живяла сама, но през септември т.г. се е преместила в дом за възрастни хора в гр. Гейтсхед. Именно тук тя е чела и лекцията си.

„Мястото идеално ми подхожда. Тук има кино, фризьорски салон и кафене. А благодарение на сътрудниците имам шанса да се срещам с млади хора и да споделят опита си с тях”, разказала пенсионерката.

Ръководителят на дома за възрастни хора Деб Картър казва, че аудиторията е била очарована от речта на Мърфи, която е била източник за вдъхновение за мнозина от слушателите.

Ан Мърфи се е родила през 1913 г. Жената е започнала преподавателската си кариера през 1932 г. в педагогически колеж в Норич, а през 1973 г. се е пенсионирала. Единственият син на Мърфи Джон живее в Минесота, САЩ.

Източник: БТА