Новият областен: Ще има рестрикции към неефективните длъжности
Новият областен: Ще има рестрикции към неефективните длъжности / netinfo

Новият областен управител на Разград Петър Василев встъпи официално встъпи в длъжност днес. На нарочна церемония следобед неговият предшественик д-р Илиян Драмалиев връчи печата на институцията на наследника си.

При встъпването си в длъжност Василев благодари на Драмалиев за добрата организация на изборите, самият ексгубернатор също припомни, че именно това е било задачата на неговото управление.

Новият областен Ще има рестрикции към неефективните длъжности
netinfo

Петър Василев обяви, че пред себе си има незабавни приоритети – като преглед на работата на институциите в подготовка за зимата, както и приоритети, които ще се реализират по-дълго – като успешен рестарт на проекти по новите оперативни програми.

Василев коментира още, че професионалистите в Областна администрация могат да бъдат спокойни, но ще има рестрикции към неефективните длъжности. Той не знае кога ще бъдат назначени неговите заместници, нито кои ще са, но очаква да са професионалисти и хора с опит. Една от традициите на предшествениците си, които Василев ще запази, е задължителните периодични срещи с общинските кметове.

Д-р Драмалиев съобщи, че се връща на старата си работа – началник отдел „Контрол на храните” в Областната дирекция по безопасност на храните в Разград.

Новият областен Ще има рестрикции към неефективните длъжности
netinfo