Кметът на Дупница с инициатива: Да дарим кръв, да спасим дупничанин
Кметът на Дупница с инициатива: Да дарим кръв, да спасим дупничанин / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

"Да дарим кръв, да спасим дупничанин", под това мото ще бъде организирана акция по кръводаряване на 2- ри декември (вторник) в сградата на Община Дупница. Инициативата е на кмета на общината инж. Методи Чимев, съвместно с "Кръвния център" в Кюстендил.
"Знаех, но не предполагах всъщност колко сериозен е проблема в Дупница с липсата на кръв. След церемонията по даряването на линейката на общинска болница преди 10-тина дни, разговарях с част от персонала, които изтъкнаха острия недостиг от кръв и неимоверната нужда от дарители. Това е и причината да инициирам такава акция съвместно с "Кръвния център". Призовавам дупничани да се отзоват и включат в тази благотворителна акция, защото всяка дарена капка кръв спасява човешки живот", призова инж. Чимев.
Идеята е, два пъти годишно да се организират акции под егидата на Общината, които да са в помощ на другите подобни инициативи. За тези, които дарят кръв, в рамките на 6 месеца, при нужда от кръвопреливане на техен член от семейството, ще им бъде осигурена такава.
"Дарявайки кръв за някой нуждаещ се, всъщност хората даряват кръв и за своето семейство", допълни кметът на Дупница инж. Методи Чимев.