Времето на 28 ноември: Облачно, с превалявания по морето
Времето на 28 ноември: Облачно, с превалявания по морето / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 28 ноември, петък

Над Дунавската равнина и източните райони ще има ниска облачност. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над много райони от Южна България. Ще е почти тихо с максимални температури в Северна България - между 2 и 5 градуса, в Южна - между 5 и 10 градуса, в София 7 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна над северната част. Там е възможно да превали слаб дъжд. Максималните температури ще са от 4 градуса по северното крайбрежие до 8 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е умерен от запад, югозапад. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В събота ще има значителна облачност. В Северна България ще превали слаб дъжд, в североизточните райони - слаб сняг.

В неделя ще е облачно, валежи ще има на повече места, ще са предимно от дъжд, в Северна България - и от сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и по Черноморието до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните в Северна България от 2 до 7 градуса, в Южна - от 7 до 12 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg