Губернаторът Михайлов встъпи в длъжност
Губернаторът Михайлов встъпи в длъжност / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Губернаторът Михайлов встъпи в длъжност
76597
Губернаторът Михайлов встъпи в длъжност
  • Губернаторът Михайлов встъпи в длъжност

Новоназначеният областен управител на Благоевград Бисер Михайлов встъпи официално в длъжност.

Той прие държавната власт от сменения на 26 ноември Димитър Димитров, който го приветства днес в кабинета, заедно със заместника в администрацията Костадин Дурчов.

Димитров резюмира постигнатото от него и екипа през последните 4 месеца, похвали се с приза "Най-добра Областна администрация". Изтъкна проблемите с болестта „син език” в региона и пропадането на пътя при "Предела".

Губернаторът Михайлов встъпи в длъжност
netinfo


"Ще положа максимални усилия за усвояване на средствата по европейските програми, защото това е основният инструмент за създаване на работни места и за справяне с кризата, която в момента е доста тежка. Ще са нужни доста усилия и доста работа, за да обърнем посоката, в която до сега се движехме. Познавам работата в областната администрация, в която решавах важни проблеми, като заместник-управител. Първата ми задача е да инспектирам дейността на фирмата, която извършва ремонт на пътя Симитли-Разлог”, заяви областният управител Бисер Михайлов.

До дни предстои среща и с регионалния министър Лиляна Павлова относно забавеното строителство на ЛОТ-4 от АМ "Струма", в района на Петричко.

Чуйте още в звуковия файл