Юбилейната среща по повод 100 години организиран клубен футбол в Сливен
Юбилейната среща по повод 100 години организиран клубен футбол в Сливен / DarikNews.bg, архив

С юбилейна среща в Сливен отбелязваме 100 години организиран клубен футбол. На празника са поканени ръководителите на Българския футболен съюз, бивши футболни треньори, деятели, изявени спортисти, съобщи кметът на общината Кольо Милев, който е и председател на организационния комитет за честването.

Събитието ще се състои на 27 ноември от 17.00 часа в залата на читалище „Зора”.

Кметът Милев ще  връчи отличия на община Сливен на изявени футболисти от миналото. Ще бъдат връчени отличия от Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта.

На тържествената вечер ще бъде представен юбилеен сборник „100 години клубен футбол в Сливен 1914 – 2014” на Виктор Дойчинов.

Началото на клубен футбол поставя сливенският гимназиален клуб „Спортист”. В книгата е отделено място за първите и техните следовници, имена и очерци за футболни хора, оставили следа в развитието на тази обичана от мнозина игра.

„Надявам се това издание не само да връща назад към една наистина забележителна футболна летопис, но и да влее енергия сливенският клубен футбол да изпише още много запомнящи се страници в едно възходящо развитие.”, каза авторът.