Да ускорим работата на съда, а не да прескачаме малкия човек
Да ускорим работата на съда, а не да прескачаме малкия човек / БГНЕС, архив

Кирил Добрев се е въздържал при гласуването на промените в Закона за държавната собственост, предложени от колегата му Цветомир Михов. Депутатът от "БСП лява България" даде добра оценка на текстовете и заяви, че има готовност на второ четене да даде подкрепа.

Промените, които Михов предлага касаят отчуждението на земи и дават възможности за ускоряване на процедурите при реализация на обекти като тунела под Шипка.

"Готов са на второ четене да подкрепя предложението независимо, че е на ГЕРБ. Но каква е разликата между нас и управляващите? Ние се опитваме да защитим интересите и на най-малките хора. В закона на Михов се казва, че независимо дали един човек има претенция за цената на имота си и се води дело в съда, това не спира строителството.

Мисля, че не е коректно. По-добре да намерим начин да ускорим работата на съда, отколкото да прескачаме малкия човек.

Ако тази част от закона бъде изчистена аз съм готов да го подкрепя на второ четене. Не само защото ще ускори реализацията на тунел под Шипка, а и заради всички обекти от национално значение", коментира Кирил Добрев.

Според депутата колегите му от ГЕРБ страдали от раздвоение. "Когато са в опозиция говорят едно, когато са на власт - друго. Както се вижда тунелът под Шипка вече не е приоритет и ще се строи, ако останат средства".

Предстои среща на Кирил Добрев с министър Лиляна Павлова, на която да се говори за финансирането на пътя Севлиево - Крамолин. Кирил Добрев заяви, че инициативата е на четиримата депутати от региона.