7-годишна възпитаничка на Колорит получи почетно отличие от Лидице-2014
7-годишна възпитаничка на Колорит получи почетно отличие от Лидице-2014 / art.kolorit

Почетно отличие получи седемгодишната Анна Блажева от 42-рия Международен конкурс за детско изобразително изкуство „Лидице 2014", провел се в Чехия.

Малката художничка се обучава в арт школа „Колорит" под ръководството на Майя Ананиева. Почетната награда Анна печели със своята живописна творба „Аз и красивото бяло конче", изпълнена в смесена техника. Нейната рисунка е композирана в интересна рисувана рамка, както и цялата колекция от творби на школа „Колорит".

7годишна възпитаничка на Колорит получи почетно отличие от "Лидице2014"
netinfo

В конкурса са взели участие 27 700 творби на деца от 76 страни. Всички те са рисували вдъхновени от темата „Семейното селско стопанство". Организаторите на конкурса споделят, че тази тема е дала на децата много широк диапазон за творческа изява в различните раздели - живопис, графика, пластика, инсталации и фотография.

Използването на различни материали, многообразни техники и вълнуващи идеи са превърнали международната изложба в невероятен артистичен празник. По традиция изложбата се експонира в Художествената галерия на Мемориалния комплекс „Лидице".

Конкурсът се организира от „Лидице - мемориал", Министерството на културата, Министерството на образованието и Комитетът на ЮНЕСКО в Чешката Република.