Министърът на туризма открива Международна среща на туроператорите
Министърът на туризма открива Международна среща на туроператорите / снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова пристига в Пловдив за откриването на ежегодната Международна среща на туроператорите.

Форумът ще започне в 09.15 часа в хотел Империал.

Представители на 90 туроператорски фирми от 16 държави по целия свят ще пристигнат в града за събитието. Във форума ще участват и над 120 представители на бизнеса от града и региона.

Очакват се представители от Англия, Египет, Индия, Русия, Мароко, Грузия, Италия, Черна гора, Дания, Унгария както и от съседните ни Македония, Сърбия, Румъния, Турция и Гърция. Отделно от Китай ще пристигне 18-членна делегация с представители, както на бизнеса, така и на местните администрации.

Международните гости на срещата ще имат възможност да проведат „business-to-business“ срещи с местни представители на хотелиерския и ресторантьорски бранш. Всеки туроператор ще има свое обособено място за срещи, за да могат заинтересованите страни да проведат спокойно разговори помежду си.

Съпътстващо събитие на срещата на туроператорите през тази година отново ще бъде Дефилето на младото вино. „Сватба в Стария град“ е специално режисиран за събитието спектакъл, който ще представят на гостите пловдивската опера и ансамбъл „Тракия“.