Емили Цонева от Музикален клуб “Весела” с първа награда от международен конкурс
Емили Цонева от Музикален клуб “Весела” с първа награда от международен конкурс / личен архив, Весела Пенева

9-годишната пианистка Емили Цонева от Музикален клуб “Весела” спечели първа награда и златен медал от Третия Международен клавирен конкурс “Андрей Стоянов” в София.

Тя свири 5 пиеси и за перфектното им изпълнение специално бе поздравена от проф. Ружка Чаракчиева – председател на международното жури.

Наградата си, както и заслужени аплодисменти за изпълнението си, Емили получи и на заключителния лауреатски концерт в залата на Музикалната Академия в София.

На същия конкурс, в по- горна възрастова група, награди спечелиха и вече много популярните пианисти от Евровизия – Хасан и Ибрахим.

Отличното представяне на Емили Цонева е гордост за Габрово и за нейната учителка по пиано Весела Пенева. И за двете са ценни всичките шест награди от конкурсите на Еми, сред които и Специалната награда от Vivapiano- 2014 – София.

“Пожелавам на Еми да бъде все така трудолюбива и ентусиазирана, за да има още такива музикални завоевания- каза Весела Пенева. Благодаря на семейството й за всеотдайността и подкрепата , както и на децата от Музикален клуб „Весела” , с които я прегръщаме за големия успех”, сподели Весела Пенева.