Благоевград с 28-метрова елха
Благоевград с 28-метрова елха / netinfo

Монтираха 28-метрова коледната елха на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград.  За да бъде поставено дървото бе използван специален кран. На пети декември по традиция ще бъдат запалени коледните светлини в Благоевград.

Тази година Коледата ще премине с конкретна мисия, а именно събиране на средства за операция на 18-годишния Михаил Николов.Момчето е приковано към леглото след скок в плитък басейн от високо,вследствие на което Мишо счупва вратен прешлен.

Всяко мероприятие в община Благоевград ще премине под мотото „Благоевград за Мишо”.

Събраните средства от продажба на коледни картички, изработените от малките джуджета в работилницата на Дядо Коледа, от базарите и изненадите подготвени за жители и гости на Благоевград, ще бъдат дарени за лечението на Михаил Николов от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград, който е прикован към леглото, а скоро му предстои и абитуриентски бал.

Общинското ръководство и тази година е подготвило пъстра коледно-новогодишна програма с благотворителна мисия. Мероприятията започва с концерт, който ще се проведе днес в зала „Пейо Яворов” в Благоевград от 18.30 часа, в подкрепа на Мишо.