„Юнивърсъл пикчърс” ще екранизира биографията на Стив Джобс
„Юнивърсъл пикчърс” ще екранизира биографията на Стив Джобс / снимка: Guliver/Getty Images

Компанията „Юнивърсъл пикчърс” ще се заеме с екранизиране на биографията на Стив Джобс, основана на книгата на американския писател Уолтър Айзъксън, съобщи „Холивуд рипортър”. По данни на изданието бюджетът на лентата може да надхвърли 30 млн. долара.

Зад филмовия проект стоят някои от най-големите умове в съвременната филмова индустрия - продуцентът Скот Рудин и сценаристът и носител на „Оскар” Арън Соркин. Същият екип създаде хитовата продукция „Социалната мрежа” (2010 г.).  Лентата за Стив Джобс ще бъде режисирана от носителя на „Оскар”, британеца Дани Бойл. В центъра на сюжета е животът на съоснователя на „Епъл”, преди да предложи на света някои от най-големите си творения като компютрите „Макинтош” или айпадите.

Първоначално с реализацията на проекта се бе заела кинокомпанията „Сони пикчърс”. На 19 ноември тя обяви, че се оттегля от проекта. От „Сони” не коментираха причините, които са довели до това решение. Според някои това са трудностите при намиране на изпълнител за ролята на Джобс и при съгласуване на графиците на членовете на екипа.

В началото на ноември бе съобщено, че ролята на Стив Джобс е била предложена на известния ирландски актьор Майкъл Фасбендер. Това се случи, след като от възможността да пресъздадат образа на съоснователя на „Епъл” се отказаха Крисчън Бейл и Леонардо ди Каприо.

Източник: БТА