Цацаров призна за политически натиск върху прокуратурата
Цацаров призна за политически натиск върху прокуратурата / снимка: БГНЕС, архив
Цацаров призна за политически натиск върху прокуратурата
76540
Цацаров призна за политически натиск върху прокуратурата
  • Цацаров призна за политически натиск върху прокуратурата

За политически натиск върху прокуратурата призна главният прокурор Сотир Цацаров, който коментира скандала с тефтерите на Филип Златанов. Резултатите от някои разследвания не са удобни за хора, които в момента управляват или са управлявали, заяви обвинител номер 1.

Според него инициалите "Д.П.", които предизвикаха сериозни спорове в последните дни, не принадлежат на конкретен човек, а по-скоро представляват определен тип управление и механизъм, който действа в момента.

В обичайния си завоалиран стил главният прокурор Сотир Цацаров отново коментира поредния скандал с тефтерите на Златанов, които дори станаха повод за протест пред Съдебната палата снощи. Натискът върху прокуратурата бил от всички политически сили: „Главният прокурор не е Господ, но главният прокурор не е и човек, който ще вдигне бяло знаме и ще тръгне да се оплаква. Правя, каквото мога.

Цацаров заяви още, че не е сам срещу всички, но уточни, че ако в даден момент се окаже в такава позиция, ще си събере нещата и ще си тръгне: „Може би го искат хората зад инициалите, може би го искат хората, които в крайна сметка да речем организират измислени протести, които считат, че са мрежа, а всъщност са един микробус хора".

По повод въпроса, дали инициалите „Д.П." от тефтера с указания на Златанов, са преправяни, каквато информация се появи преди дни, Цацаров беше категоричен, че те символизират властови механизъм, който според думите му „все някога" можело да бъде неутрализиран: „Д.П." не е конкретно лице, зад тези инициали днес е един, утре ще бъде някой друг, ако я продължаваме в този смисъл на третия ден ще е някой друг - „Д.П." винаги ще има".