Времето на 26 ноември: Минусови температури в сутрешните часове
Времето на 26 ноември: Минусови температури в сутрешните часове / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 26 ноември, вторник

Съществена промяна на времето през следващото денонощие не се очаква. В сутрешните часове почти навсякъде, с изключение на Южното Черноморие, температурите ще са под 0 градуса.

Минималните ще са между минус 6 и минус 1 градуса.

Времето над Северна България ще се задържи предимно облачно, но без валежи, а в по-голямата част от Южна България с разкъсана облачност, на места и слънчево. В най-източните райони вятърът ще отслабне, ще остане умерен - от север. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, в крайните югозападни райони - до 9-11 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще духа умерен, а по носовете все още на моменти и силен северен вятър. Облачността ще бъде променлива.

Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Максималните температури ще са от 3 градуса по северното крайбрежие до 5-7 по южното.

Над планините ще е слънчево. Вятърът по билата ще е умерен от изток, североизток. Дневната температура на 1200 м н. в. - ще е около минус 2 градуса, на 2000 м. - около минус 7 градуса.

В четвъртък от югозапад ще започне затопляне. Облачността ще е разкъсана, значителна над югозападните райони, където на места слабо ще превали. В петък ще преобладава облачно време, на отделни места ще има съвсем слаби превалявания. В Южна и Източна България температурите чувствително ще се повишат, в западната част от Дунавската равнина ще е почти тихо, на места с мъгли, и ще остане студено.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg