Убийство на коте потресе 80 семейства
Убийство на коте потресе 80 семейства / Радка Минчева, Антон Монев
Убийство на коте потресе 80 семейства
76524
Убийство на коте потресе 80 семейства
  • Убийство на коте потресе 80 семейства

Убийство на коте във входа на блок в Разград потресе 80-те семейства, живеещи там, предизвика възмущението на разградчани и във Фейсбук. Цял ден продължи разследването на адвокат Антон Монев, чиято кантора се намира в същия блок. За съжаление се оказа, че камерите не са заснели убийството на животинката.

Убитото коте е било любимец на децата от блок „Шипка“ – 16-етажен блок, в който живеят около 80 семейства. До вратата те са му оставили кашонче за сън, в съседство го хранят. Има обаче и хора, които не обичат животните и не одобряват присъствието им във входа – признава домоуправителят.

Убийство на коте потресе 80 семейства
netinfo

Входът се заключва, пропуски имат само обитателите и работещите в офисите на партерния етаж. Рано сутринта всички виждат мъртвата животинка в ъгъла близо до асансьора. Повечето остават с възмущението си, да разбере кой е извършителя се захваща адвокат Антон Монев.

Междувременно възмущението във Фейсбук-групата „Кауза Разград“, сред чиито администратори е  Монев, нараства. Под публикуваната от него снимка на мъртвото коте се появяват над 60 коментара, ветеринар предлага да извърши аутопсия на животното, за да бъде това доказателство по-късно в съда, повечето хора смятат, че за подобно деяние трябва сериозно наказание, тъй като освен че животното е убито, трупът е оставен на видно място, покрай което минават деца и това ги травмира.

Монев се свързва с охранителната фирма, която е поставила две сензорни камери във входа, записите обаче не помагат. Става ясен само приблизителния час на смъртта. За последно движението на котето включва камерите в 0,37 ч., а в 2,41 ч. се виждат реакциите на първите обитатели на блока, които се прибират у дома и виждат трупа.

Сигналът в полицията така и остава само устен, тъй като освен, че няма запис на убийството, около обяд някой изхвърля и тялото на убитото коте.