Мая Манолова призна грях към разградските социалисти, преброява исперихските
Мая Манолова призна грях към разградските социалисти, преброява исперихските / netinfo

В община Исперих, област Разград, е рекордът за разминаване на броя на членовете на БСП и гласували за червените на последните избори – съобщи в Разград председателят на Контролната комисия в БСП Мая Манолова. Гласувалите за социалистите в Исперих били точно наполовина на членовете на партийната структура по документи. Има и други подобни резултати – призна Манолова, като допълни, че въвеждането на електронни членски карти ще изчисти тези разлики. Именно електронните карти бяха формалният повод за посещението на червената депутатка в Лудогорието.

Членската маса е от значение за квотата на съответната община и на областни съвети и на конгреси – обясни Манолова. Тя каза още, че на организацията в Исперих ще бъде даден срок да обясни и отстрани разликите.

Мая Манолова призна грях към разградските социалисти преброява исперихските
netinfo

Манолова призна свой грях към областната структура на БСП в Разград. Тя не го спомена конкретно, но по косвените обяснения стана ясно, че съжалява за своето решение преди две години, когато отмени избора на Венелин Узунов за областен лидер и насрочи прегласуване, което също бе спечелено от Узунов срещу тогавашния му опонент Наско Анастасов. Тогава именно общинската организация на БСП в Исперих чрез своя лидер Даниел Димитров бе сред жалбоподателите пред Контролната комисия. Колегите от Разград са великодушни, посрещнаха ме добре, радват ми се – обяви с усмивка Манолова. Поднесохме й цветя – влезе в тона и Венелин Узунов.

Манолова оцени високо работата на областната организация на социалистите в Разград, припомняйки, че е единствената в страната, която не е губила кметски избори. Това говори за жизненост на структурата – каза тя. Поздрави разградските социалисти и за смелите позиции, които заемат, включително и тази за извънреден конгрес. Призна, че както и червените в Разград, и тя е аргументира предложението си за вътрешнопартиен референдум с необходимостта от реформи в БСП.

След седмица в Разград ще има още по-височайшо посещение от социалистическите среди. В областния град на 1 декември ще се проведе регионално събрание на областните ръководства на партията в: Русе, Варна, Силистра, Шумен, Добрич, Разград, Търговище. Участник във форума ще е председателят на БСП Михаил Миков.