Google наема гигантски билборд на Таймс Скуер
Google наема гигантски билборд на Таймс Скуер / снимка: Guliver/Getty Images

Google е първата компания, която ще наеме гигантски нов билборд на Таймс Скуер, който е с приблизителни размери 100 на 24 метра и през следващите седмици ще рекламира платформата Android пред очите на около 300 000 минувачи, четем на nixanbal.com

Това е най-големият дигитален билборд в света, пише BBC, според които цената за наемането му за четири седмици възлиза на около 2.5 милиона долара - дребна сума за гиганта Google.

Минувачите ще могат не само да въздишат пред зрелищните промо клипове, но и да участват в действието на тях, включвайки се в интерактивна Android игра, съобщава Mashable. Това ще бъде възможно благодарение на камерите, инсталирани около екрана.

А дигиталното платно с размери, близки до футболно игрище, е създадено от Mitsubishi Electric и има резолюция от 2368х10048 пиксела.

Google ще разполага с рекламната площ до края на януари 2015 г., а интересното е, че интернет гигантът планира да дари част от времето на неправителствени организации като Световния фонд за дивата природа (WWF).

Тази и още технологични новини четете на nixanbal.com