Томислав Дончев: Тунелът е приоритет
Томислав Дончев: Тунелът е приоритет / 100 вести

Твърденията, че правителството се отказва от евросредства за автомагистрала Хемус и тунела под Шипка, са спекулации. Това заяви в телефонен разговор за „100 вести” вицепримиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев.

Габровка, ухапана от бездомно куче преди повече от година и половина, осъди Община Габрово за претърпените болки и дискомфорт. С решение от 17 ноември т. г. габровският Районен съд й присъди 2400 лв. обезщетение. Потърпевшата искаше 5000 лв. , но съдът прецени, че 2400 лв. са достатъчни, и й отказа горницата като „неоснователна и недоказана”.

Венета Георгиева-Козарева – специалист по руски език от Дома на хумора и сатирата, беше в град Минск, където участва в IV Международна научно-практическа конференция - „Руският език – език на международното общуване“. Тя се организира от департамента за външно-икономически и международни връзки на град Москва.

В едно от най-големите сбития, посветени на руския език, са участвали повече от 300 учени, експерти, преподаватели от руски и задгранични училища и университети, библиотекари, издатели, преводачи, видни деятели на културата и изкуството от Беларус, България, Киргизия, Латвия, Литва, Приднестровието, Русия, Украйна и Черна гора. Според Венета Козарева хубавото на такива форуми е, че се срещаш с нови и интересни хора, разменя интересни идеи.

Габровската представителка логично се ползвала със специално отношение от колегите си. „Като кажеш, че си от Дома на хумора и сатирата, веднага отношението се променя, интересът се качва изключително много – признава Венета Козарева. - Много голям интерес имаше и към книгата „Габровският хумор“, за която стана дума в моя доклад.“