Бареков: ГЕРБ трябва да разберат, че с Патриотите са дотук
Бареков: ГЕРБ трябва да разберат, че с Патриотите са дотук / снимка: БГНЕС, архив

„Докато Патриотичният фронт участва в управлението на страната, няма да има пускане на европейските фондове за България". Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков.

„ГЕРБ трябва да разбере, че с патриотите са дотук; след Нова година ще започнат директни санкции към България заради ксенофобска партия, включена в управлението", заяви Бареков.

В отговор на журналистически въпрос Светлин Танчев, председател на парламентарната група на Български демократичен център, заяви, че Патриотичният фронт трябва да бъде изваден от управляващата коалиция, а ГЕРБ трябва по възможно най-бързия начин да проведе разговори с БДЦ, за да се вземе най-разумното решение - БДЦ да подкрепи управлението срещу определени ангажименти.

Бареков подчерта, че най-логичното управление би било две десни партии, каквито са ГЕРБ и Рeформаторския блок и партия в центъра, каквато е ББЦ. Ние сме европейски призната партия и член от европейското семейство на консерваторите, обясни Бареков, цитиран от БТА.

Той заяви, че парламентарната група на Български демократичен център има претенции да оглави комисията по европейските фондове в парламента. Начело на нея трябвало да застане Светлин Танчев, защото имал необходимия ценз, смята Бареков.

Той каза още, че ще подкрепи инициативата на ГЕРБ да отпаднат прихващанията на суми в КТБ през периода на надзора. Имаше политическа формация, финансирана с пари на банката и тази партия не е нито ББЦ, нито ГЕРБ, ДПС или БСП, заяви Бареков и отказа да посочи коя е конкретно.